Experikant
Kant
Home
Actueel  
Contact
Links  
Exposities   Image
Experimenteren  

Image
Image

Mimi Libregts


In de jaren 80 leerde ik de basistechnieken van het kantklossen. Al snel maakte ik mijn eigen ontwerpen. Bij een cursus etsen drukte ik mijn kloskant in de etsen. In de jaren 90 ging ik naar de academie in Turnhout om kantlessen te volgen. Hier heb ik met exposities meegedaan. Na een cursus hoeden maken heb ik met een eigen ontwerp van kloskant een eerste prijs gewonnen. Bij Els Teeuwsen in de groep ED heb ik groter en met andere materialen leren werken. Hoewel altijd op zoek naar uitdagingen had ik nooit kunnen bedenken dat ik in Eindhoven keramiek zou doen, maar door toeval gebeurt het gewoon. Bij Yuk Kan Yeung volg ik een cursus porselein. Ook hier komen keramiek en kloskant weer bij elkaar. Al deze technieken geven mij de vrijheid om er mee te spelen en materiaal bij elkaar te brengen. Bij Experikant vind ik weer nieuwe uitdagingen.

De uitdaging om steeds weer tot een nieuw ontwerp te komen waarbij de techniek en de vormgeving heel verschillend kunnen zijn. Ook onderwerpen zoals architectuur, natuur, schalen, enz.

Uit al deze technieken haal ik mijn inspiratie door het zoeken naar materiaal wat ik kan gebruiken en door oplossingen te vinden bij problemen.

Image
Eminent twee (detail)
Image
  Interplay (detail)Image
Overflow (detail)
Image
Rotatie (detail)Terug ­ bijgewerkt op 22-04-2022